Öreg iPodom

Az iPodom, amit most használok egy harmadik generációs öreg modell, jó kopott, az akksija már kicsit “halovány”, néha lefagy, de azért szeretem. Gondoltam írok róla pár sort.

iPod 3GEz az egyetlen iPod amelyiknek nem a szokásos módon vannak elhelyezve a gombok, illetve ez volt az első iPod, amiben a gombok és a ClickWheel is érintésérzékeny. Fülhallgató kimenet és Hold kapcsoló Ugyancsak ebben az iPodban jelent meg először a Dokk csatlakozó, az USB-s csatlakoztatási lehetőség; a korábbi modellek csak Firewire kábellel működtek. Ebben a modellben megváltoztatták a Hold kapcsolót is, a régebbi óriási kapcsoló helyett egy vékony, lekerekített kis tologatóval lehet lezárni az iPodot. Ennek az iPOdnak a hátránya a gombok szokatlan elhelyezése és a gombnyomásról való visszajelzés hiánya (mivelhogy érintést érzékel, nem pedig meg kell nyomni). Rá kell nézni, ha például számot szeretnék váltani, mert enélkül nem találnám a jó gombot, vagy melléütnék.

Így néz ki sötétben A kinézete kicsit zavarbaejtő: Egyrészt szokatlan a gombjai miatt, másrészt meg nagyon jól néz ki a világító gombjai miatt, főleg sötétben! Ez az egyetlen iPod, aminek a gombjai világítanak. A narancs színt viszont nem értem, jobb lett volna valami hidegebb, fehéres kék, mint a kijelző háttérvilágítása.
2003 tavaszán dobta piacra az Apple és kb. egy évig voltak forgalomban. Ezalatt az idő alatt 3 javított kiadást élt meg, a harmadik változat már kapható volt 40GB-s (!) méretben, ami akkor 499$-ba került!

Nekem is 40GB-os modellem van, nagyon nagy előnyének tartom, hogy majdnem az összes zeném ráfér, nem kell naponta cserélgetni. Ugyan ez a méretén is meglátszik, de még így sem nagyobb, mint egy kártyapakli.

Egyszer már szétszedtem, de csak azért, hogy megjavítsam a winchesterét, tovább nem mentem a szétszedéssel, de érdekel ennek is a belseje meg az alkatrészei. Egyszer majd szétszedem jól 😀 Rendeltem ma hozzá új akksit, szállítással együtt 7.44$-ért, ami nagyon baráti ár. Majd beszereléskor csinálok képeket!

Az iLounge.com-on van egy nagyon teljes áttekintés és elemzés róla, nem olvastam végig, csak belelapoztam, de igazán kimerítő és minden részletre kiterjed. Érdemes kicsit átböngészni, ha érdekel.

, ,
Andris | 2008. április 17. 13:29 | apple, ipod | Trackback

4 hozzászólás

 • azert kerdezlek, mert egy ideje figyelem a blogodat es latom, hogy nagyon vagod a temat: egy Classic iPod merevlemeze átlagban mennyit bir ki? marmint mi a tapasztalat, milyen idos iPod-ok jutnak Hozzad, hogy cserelj bennuk HDD-t? az elem is érdekelne, hogy mennyit bir ki. koszi.

  csibar | 2008. április 17. 20:16
 • Változó, de általában egy-két évet simán kibírnak, ha nem dobálod, nem ejted le minden nap és vigyázol rá. Persze simán elromolhat bármikor, de nem jellemző.
  A legkülönfélébb iPodok jutnak hozzám, főleg 4-ik generációsok, illetve iPOd videok. Akksi ha okosan használod több évig simán jó. Utána meg fokozatosan gyengül el.
  Iratkozz fel RSS-re, hogy mindig értesülj a frissítésekről!

  Andris | 2008. április 17. 20:29
 • kosz az infot. felvagyok iratkozva mar reg 😉

  csibar | 2008. április 17. 20:45